Categories:

Het was even puzzelen om coronaproof een feestelijke diploma-uitreiking te organiseren voor de deelnemers van het leer/werktraject Beheerder Brandmeldinstallatie. Maar het is gelukt! Op vrijdag 20 november 2020 ontvingen alle kandidaten hun welverdiende BBMI en/of VCA-certificaat. De 20 kandidaten kwamen in drie groepen naar Breda om de diploma’s in ontvangst te nemen.

Afsluiting theoriegedeelte

Alle deelnemers kunnen nu vol trots zeggen dat ze de benodigde theoriecertificaten op zak hebben. Hierna volgt het praktijkgedeelte van de opleiding. Zodra de coronamaatregelen dit toelaten mogen ze proefcontroles gaan uitvoeren bij bedrijven en organisaties. Onder leiding van praktijkdocent Frans Smolders gaan de kandidaten op locatie ervaring opdoen met de daadwerkelijke controle van brandmeldinstallaties. Daarnaast maakt het verzorgen van een goede registratie van de werkzaamheden onderdeel uit van deze opleidingsfase. Het maken van goede verslagen/logboeken en een eigen portfolio is een vereiste voor het behalen van het speciale praktijkcertificaat.

Praktijkcertificaat

René van Liesdonk van Bikkelz Sociaal ondernemend begon de bijeenkomst met een prikkelende vraag aan de kandidaten: ,,Wie van jullie voelt zich nu al controleur brandmeldinstallatie?” Daarop bleef het stil in de zaal. Het theoriegedeelte is achter de rug. Nu begint ‘het echte werk’ pas. Of zoals één van de deelnemers zei: ,,Het is net als met het halen van een rijbewijs. Als je slaagt voor je examen heb je een papiertje. Maar je leert pas echt autorijden als je zelf de weg op gaat.” En dus gaan de deelnemers zo snel mogelijk in de praktijk aan de slag. Als gevolg van de coronamaatregelen is het nog even onduidelijk wanneer dat precies kan. De verwachting is dat het praktijkgedeelte in het eerste kwartaal van 2021 kan worden afgerond.

Brede opleiding

Het leer/werktraject BBMI van Bikkelz onderscheidt zich duidelijk van andere opleidingen die op dit vlak in Nederland te volgen zijn. Vaak zijn dit ééndaagse cursussen waarbij mensen worden opgeleid voor het beheren van één bepaalde brandmeldinstallatie. Het traject van Bikkelz beslaat vijf maanden theorie en praktijk waarbij mensen breed worden opgeleid voor het controleren/beheren van diverse soorten brandmeld- en ontruimingsinstallaties. Het behaalde diploma en het bijbehorende praktijkcertificaat zijn dus van grote waarde!

Proefcontroles bij bedrijven

De diploma-uitreiking was georganiseerd door het speciale projectteam BBMI van Bikkelz Sociaal ondernemend dat het traject in goede banen leidt. Het team bestaat uit Bikkelz-eigenaar René van Liesdonk, projectleider Gammy Vermeulen, docent Frans Smolders en accountmanager/coach Marinus Pullen. Het team heeft al diverse bedrijven en organisaties in West-en Midden-Brabant bereid gevonden om te fungeren als leerbedrijf voor het uitvoeren van proefcontroles. De kandidaten zijn binnenkort welkom bij o.m. installatiebedrijven, verzorgingstehuizen, in de milieutechniek en op een scheepswerf.

Meer informatie

Heeft u vragen over het leer/werktraject Beheerder Brandmeldinstallatie BBMI van Bikkelz Sociaal ondernemend? Neem dan contact op met onze projectleider Gammy Vermeulen. Heeft u bijvoorbeeld interesse om zelf het leer/werktraject te gaan volgen? Of is uw bedrijf op zoek naar mensen die brandmeldinstallaties kunnen controleren? Wilt u uw bedrijf openstellen als leerbedrijf voor onze proefcontroles? In alle gevallen staat Gammy u graag te woord om uw vragen te beantwoorden.

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.